Browsing by Author "Oğur, Seda"
Now showing items 1-5 of 5
-
Evaluation Of Nutritional Composition And Chemical Composition Of Bitlis Herby Cheese According To Standards
Oğur, Seda; Duruk, Merve (2021)Bu çalışmada Bitlis ilinde iki farklı yöntemle (salamura ve basma) geleneksel olarak üretilen otlu peynirlerin besinkompozisyonunun ve kimyasal bileşiminin saptanması ve belirlenen kalite parametrelerinin farklı standartlara ... -
Examination Of The Cases Of Food Poisoning Seen Between 2010-2016 Years In Bitlis State Hospital
Oğur, Seda (2019)Bu araştırmada Bitlis Devlet Hastanesi’nde 2010-2016 yılları arasında görülen gıda zehirlenmesi vakalarınınincelenmesi amaçlanmıştır. Gerekli izinler alındıktan sonra Bitlis Devlet Hastanesi İstatistik Merkezi’ndekiyetkiliden ... -
Istanbul’Un Bazı Semtlerinde Yaşayan Bireylerin Gıda Güvenliği Ve Hijyen Konusundaki Bilgi Ve Tutumları
Oğur, Seda; Özden Nuray, Erkan (2019)Bu araştırmada İstanbul’un bazı semtlerinde ikamet eden, farklı eğitim seviyesine sahip katılımcıların gıda güvenliğive hijyen konusundaki bilgi ve tutumlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. 1 Şubat- 30 Haziran 2014 tarihleri ... -
Kurutulmuş Alglerin Besin Değeri Ve Gıda Olarak Kullanımı
Oğur, Seda (2016)Latince "deniz otu" anlamına gelen, deniz yosunları olarak da adlandırılan algler birçok ülkede gıda, tarım, tıp, eczacılık, kozmetik, biyoteknoloji, enerji, kimya sanayi gibi pek çok alanda ve farklı amaçlarla kullanılmaktadır. ... -
Su Ürünleri Kalitesinin Değerlendirilmesinde Koku Algilama Sensörlerinin Geliştirilmesi Ve Uygulamalari
Oğur, Seda (2015)Su ürünlerinin kalitesinin değerlenmesinde kullanılan geleneksel yöntemler duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler dizinininden oluşmaktadır. Koku algılama sensörünün kullanımı bu dizindeki bazı analizlerin ...

DSpace@BEU by Bitlis Eren University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..