dc.contributor.author | Inci, Şule | |
dc.contributor.author | Kirbağ, Sevda | |
dc.date.accessioned | 2021-12-15T10:46:33Z | |
dc.date.available | 2021-12-15T10:46:33Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.issn | 2147-3129 | |
dc.identifier.issn | 2147-3188 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpnd09ESTBOQT09/pistacia-vera-l-nin-dis-kabugunun-antimikrobiyal-etkisi | |
dc.identifier.uri | http://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/3219 | |
dc.description.abstract | Pistacia vera L. (Fıstık) çerez olarak tüketilmesinin yanı sıra birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. P.vera’nın antioksidan, antienflamatuvar, hipoglisemik, antiaterojenik gibi biyolojik aktiviteleri ve içerdiği yağlarlamakul miktarlarda tüketi | |
dc.description.abstract | Pistacia vera L. (Pistachio) is used in the treatment of many diseases as well as snacks. It is known that biological
activities of P. vera such as antioxidant, antiinflammatory, hypoglycemic, antiatherogenic and it is good for skin
health when consumed | |
dc.language.iso | Turkish | |
dc.source | Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi | |
dc.title | Pistacia Vera L.’Nın Dış Kabuğunun Antimikrobiyal Etkisi | |
dc.identifier.issue | 4 | |
dc.identifier.startpage | 1218 | |
dc.identifier.endpage | 1222 | |
dc.identifier.volume | 8 | |