dc.contributor.author | Özşahin Dilek, Ayşe | |
dc.contributor.author | Yilmaz, Ökkeş | |
dc.contributor.author | Tuzcu, Mehmet | |
dc.date.accessioned | 2021-12-15T10:45:28Z | |
dc.date.available | 2021-12-15T10:45:28Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.issn | 1308-9323 | |
dc.identifier.issn | 2149-1712 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRFNU5EWXdNQT09/oksidatif-strese-maruz-kalan-ratlarin-eritrositlerinde-lipid-peroksidasyonu-olusumu-uzerine-meyve-fenolik-bilesiklerinin-koruyucu-rolu | |
dc.identifier.uri | http://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/2903 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma, kayısı (Hacıhaliloğlu) ve üzüm (Banazı Karası) meyvelerinin metanolik ekstraktlarının FeCl2+H2O2 enjeksiyonu ile oksidatif stres oluşturulan sıçan eritrositlerindeki lipid peroksidasyon, protein ve glutatyon miktarları üzerindeki etkilerinin | |
dc.description.abstract | In this study, it is aimed the effect on the amounts of protein, glutathione and lipid peroxidation in the erythrocyte of rats composed oxidative stres and FeCl2+H2O2 injection of methanolic extracts of fruits such as apricot (Hacıhaliloglu) and grape ( | |
dc.language.iso | Turkish | |
dc.source | Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi | |
dc.title | Oksidatif Strese Maruz Kalan Ratların Eritrositlerinde Lipid Peroksidasyonu Oluşumu Üzerine Meyve Fenolik Bileşiklerinin Koruyucu Rolü | |
dc.identifier.issue | 1 | |
dc.identifier.startpage | 37 | |
dc.identifier.endpage | 41 | |
dc.identifier.volume | 25 | |