Oksidatif Strese Maruz Kalan Ratların Eritrositlerinde Lipid Peroksidasyonu Oluşumu Üzerine Meyve Fenolik Bileşiklerinin Koruyucu Rolü
Abstract
Bu çalışma, kayısı (Hacıhaliloğlu) ve üzüm (Banazı Karası) meyvelerinin metanolik ekstraktlarının FeCl2+H2O2 enjeksiyonu ile oksidatif stres oluşturulan sıçan eritrositlerindeki lipid peroksidasyon, protein ve glutatyon miktarları üzerindeki etkilerinin In this study, it is aimed the effect on the amounts of protein, glutathione and lipid peroxidation in the erythrocyte of rats composed oxidative stres and FeCl2+H2O2 injection of methanolic extracts of fruits such as apricot (Hacıhaliloglu) and grape (
URI
https://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRFNU5EWXdNQT09/oksidatif-strese-maruz-kalan-ratlarin-eritrositlerinde-lipid-peroksidasyonu-olusumu-uzerine-meyve-fenolik-bilesiklerinin-koruyucu-roluhttp://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/2903
Collections

DSpace@BEU by Bitlis Eren University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..