dc.contributor.author | Avşar, Edip | |
dc.contributor.author | Karadağ Gaye, Seval | |
dc.contributor.author | Toröz, Ismail | |
dc.contributor.author | Hanedar, Asude | |
dc.date.accessioned | 2021-12-15T10:45:28Z | |
dc.date.available | 2021-12-15T10:45:28Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.issn | 2147-5881 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpJek1UazRPQT09/istanbul-omerli-ham-suyunda-dezenfeksiyon-amacli-klor-dioksit-kullaniminin-dezenfeksiyon-yan-urun-dyu-olusumuna-etkisinin-arastirilmasi | |
dc.identifier.uri | http://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/2900 | |
dc.description.abstract | Günümüzde içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonunda yaygın olarak kullanılan klor, sudaki organik maddelerle etkileşerek insan sağlığı açısından istenmeyen dezenfeksiyon yan ürünlerini oluşturmaktadır. Bu nedenle son yıllarda klora alternatif olarak, k | |
dc.description.abstract | Chlorine which is nowadays the most commonly used disinfectant, interacts aquatic organic matter and causes formation of harmful disinfection by products. For this reason, number of researches on chlorine dioxide as a disinfectant alternative to chlorine, | |
dc.language.iso | Turkish | |
dc.source | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | |
dc.title | Istanbul Ömerli Ham Suyunda Dezenfeksiyon Amaçlı Klor Dioksit Kullanımının Dezenfeksiyon Yan Ürün (Dyü)Oluşumuna Etkisinin Araştırılması | |
dc.identifier.issue | 3 | |
dc.identifier.startpage | 297 | |
dc.identifier.endpage | 302 | |
dc.identifier.volume | 23 | |