Istanbul Ömerli Ham Suyunda Dezenfeksiyon Amaçlı Klor Dioksit Kullanımının Dezenfeksiyon Yan Ürün (Dyü)Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Date
2017Author
Avşar, Edip
Karadağ Gaye, Seval
Toröz, Ismail
Hanedar, Asude
Metadata
Show full item recordAbstract
Günümüzde içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonunda yaygın olarak kullanılan klor, sudaki organik maddelerle etkileşerek insan sağlığı açısından istenmeyen dezenfeksiyon yan ürünlerini oluşturmaktadır. Bu nedenle son yıllarda klora alternatif olarak, k Chlorine which is nowadays the most commonly used disinfectant, interacts aquatic organic matter and causes formation of harmful disinfection by products. For this reason, number of researches on chlorine dioxide as a disinfectant alternative to chlorine,
URI
https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpJek1UazRPQT09/istanbul-omerli-ham-suyunda-dezenfeksiyon-amacli-klor-dioksit-kullaniminin-dezenfeksiyon-yan-urun-dyu-olusumuna-etkisinin-arastirilmasihttp://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/2900
Collections
DSpace@BEU by Bitlis Eren University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..