Dondurulmuş Olarak Muhafaza Edilen Inci Kefalinde (Chalcalburnus Tarichi, Pallas 1811) Biyojen Amin Oluşumu Ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi
Date
2011Author
Ekici, Kamil
Sağun, Emrullah
Sancak Can, Yakup
Işleyici, Özgür
Metadata
Show full item recordAbstract
İnci kefali (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) yüksek alkali karakterdeki Van Gölü’nde yaşayan bir balıktır. Bu araştırmada; bütün halde ve baş ve iç organları çıkarıldıktan sonra dondurularak (-18oC) 120 gün süreyle muhafaza edilen inci kefalinde meyda Pearl mullet or Inci kefali (Chalcalburnus tarichi, Pallas 1811) a fish living in the highly alkaline waters of Lake Van, Turkey, was studied to determine the optimal storage conditions. The fish was classified as gutted, non-gutted. The samples were froz
URI
https://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRFNU9EQTFOUT09/dondurulmus-olarak-muhafaza-edilen-inci-kefalinde-chalcalburnus-tarichi-pallas-1811-biyojen-amin-olusumu-ve-mikrobiyolojik-degisimlerin-belirlenmesihttp://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/2864
Collections

DSpace@BEU by Bitlis Eren University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..