dc.contributor.author | Durmaz, Hisamettin | |
dc.contributor.author | Sancak, Hakan | |
dc.date.accessioned | 2021-12-15T10:45:20Z | |
dc.date.available | 2021-12-15T10:45:20Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.issn | 2146-717X | |
dc.identifier.issn | 2146-7188 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpJNE5ESXpNdz09/gida-teknolojisinde-isinlamanin-yeri-ve-onemi | |
dc.identifier.uri | http://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/2852 | |
dc.description.abstract | Gıdaların kalite ve güvenliğini sağlamak amacıyla gama ve X ışınlarına maruz bırakılmasını kapsayan ışınlama teknolojisi, son yıllarda gıda kaynaklı hastalıklarda görülen büyük artış ile önem kazanmıştır. Gıdaların ışınlanması, mikroorganizmaların, parazi | |
dc.description.abstract | Food irradiation involves exposure of foods to gamma and X rays to enhance quality and safety of foods. Occurrence of higher incidence of foodborne diseases during recent years irradiation has been an important tool to prevent these diseases. Food irradia | |
dc.language.iso | Turkish | |
dc.source | Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi | |
dc.title | Gıda Teknolojisinde Işınlamanın Yeri Ve Önemi | |
dc.identifier.issue | 1 | |
dc.identifier.startpage | 33 | |
dc.identifier.endpage | 41 | |
dc.identifier.volume | 3 | |