Başlıca Mısır Bileşenleri Üzerine Alkali Pişirmenin (Nikstamalizasyon) Etkileri
Abstract
Alkali pişirme, mısır danelerinin kalsiyum hidroksit ilavesiyle pişirilmesi, pişirme suyu (nejayote) içinde bir müddetdinlendirilmesi ve daha sonra da yıkanmasını içeren bir işlemdir. Çok eski bir proses olan bu işlem ilk defa mısırınanavatanı olan Orta A Alkaline cooking is a process including cooking of corn grains with the addition of calcium hydroxide, a period of
steeping in cooking water (nejayote), and then washing. This process, which is a very old process, was first
developed in Mesoamerica, the
URI
https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpjeU16ZzRPQT09/baslica-misir-bilesenleri-uzerine-alkali-pisirmenin-nikstamalizasyon-etkilerihttp://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/2918
Collections
DSpace@BEU by Bitlis Eren University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..