TS EN 196-1 Standardında Belirtilen Üretim Tekniğinin İrdelenmesi
dc.contributor.author | ALTUNCI, Yusuf Tahir | |
dc.contributor.author | ÖCAL, Cenk | |
dc.date.accessioned | 2024-03-19T06:04:52Z | |
dc.date.available | 2024-03-19T06:04:52Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.issn | 2147-3188 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/14524 | |
dc.description.abstract | TS EN 196-1 standardında belirtilen çimento üretim tekniği ile çalışmamızda önerilen 6 farklı üretim tekniğinin karşılaştırılması amacıyla yapılan bu çalışmada; 3 farklı firmadan temin edilen CEM I 42.5 R tipi çimento, kum ve suyun karışıma girme sıraları değiştirilerek ve aynı standart da belirtilen süreçler baz alınarak üretimler yapılmıştır. Üretilen örneklerin TS EN 1015-3 standardına göre yayılma değerleri, TS EN 12350-6 standardına göre taze yoğunlukları, TS EN 196-1 standardına göre 2, 7 ve 28 günlük dayanım özellikleri, TS EN 12390-7 standardına göre sertleşmiş yoğunlukları, Arşimet prensibine göre su emme yüzdeleri ve porozite değerleri belirlenmiştir. Çalışmanın sonucunda en uygun üretim tekniğinin TS EN 196-1 standardında belirtilen üretim tekniği olduğu sonucuna varılmıştır. | tr_TR |
dc.language.iso | Turkish | tr_TR |
dc.publisher | Bitlis Eren Üniversitesi | tr_TR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr_TR |
dc.subject | Çimento harcı | tr_TR |
dc.subject | Fiziksel özellikler | tr_TR |
dc.subject | Mekanik özellikler | tr_TR |
dc.title | TS EN 196-1 Standardında Belirtilen Üretim Tekniğinin İrdelenmesi | tr_TR |
dc.type | Article | tr_TR |
dc.identifier.issue | 1 | tr_TR |
dc.identifier.startpage | 21 | tr_TR |
dc.identifier.endpage | 28 | tr_TR |
dc.relation.journal | Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi | tr_TR |
dc.identifier.volume | 11 | tr_TR |