Show simple item record

dc.contributor.authorGÜRAY, Tufan
dc.contributor.authorALPER, Şirin
dc.date.accessioned2024-03-11T07:07:23Z
dc.date.available2024-03-11T07:07:23Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2147-3129
dc.identifier.urihttp://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/14438
dc.description.abstractPonceau 4R (E-124) özellikle gıda ve ilaç sanayisinde sıklıkla kullanılan bir gıda boyasıdır. Bu çalışmada, Ponceau 4R’nin bulut noktası ekstraksiyonu için non iyonik bir yüzey aktif madde olan Brij 58 kullanılarak ön deriştirme ve ayırma işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu ön deriştirme işlemi sonrasında Ponceau 4R spektrofotometrik tayini yapılmıştır. Bulutlanma noktası ekstraksiyonu sonrasında ayrılan yüzey aktif maddece zengin fazdaki Ponceau 4R, su ile 0.5 mL'ye seyreltilmiş ve köre karşı 510 nm'de UV-görünür spektrofotometri ile absorbansı ölçülmüştür. Ekstraksiyon için optimumum şartlar pH 6-9 aralığında, Brij 58 miktarı % 0.5 (w/v), tuz miktarı % 20 (w/v), inkubasyon sıcaklığı 70 °C ve 10 dk bekleme süresi olarak belirlenmiştir. Yöntemin tayin aralığı 0.08 - 2.50 g mL-1 olarak belirlenmiştir. Bu yöntemin saptama sınırı (LOD), 0.00453 g mL-1 olarak bulunmuştur. Bu geliştirilen seçici ve hassas bulutlanma noktası ekstraksiyonu yöntemi, Ponceau 4R’nin rutin analizi için kullanılabilir.tr_TR
dc.language.isoTurkishtr_TR
dc.publisherBitlis Eren Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectPonceau 4R,tr_TR
dc.subjectE124,tr_TR
dc.subjectspektrofotometrik,tr_TR
dc.subjectbulutlanma noktası ekstraksiyonu.tr_TR
dc.titleBulutlanma Noktası Ekstraksiyonu ile Zenginleştirildikten Sonra Ponceau 4R’nin Şurup ve Meyve Şekerinde Spektrofotometrik Tayinitr_TR
dc.typeArticletr_TR
dc.identifier.issue4tr_TR
dc.relation.journalBitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisitr_TR
dc.identifier.volume8tr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record