Now showing items 1-2 of 2

    • Ozon ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Alanları 

      OĞUZHAN YILDIZ, Pınar; YANGILAR, Filiz (Bitlis Eren Üniversitesi, 2014)
      Son yıllarda gıdaların mikrobiyal güvenliğini sağlamak amacıyla radyasyon ve ozon uygulamaları gibi farklı yöntemler uygulanmaktadır. Genellikle düşük konsantrasyonlarda daha kısa temas süresi ile geniş spektrumda ...
    • Yenilebilir Film ve Kaplamaların Gıda Endüstrisinde Kullanımı 

      OĞUZHAN YILDIZ, Pınar; YANGILAR, Filiz (Bitlis Eren Üniversitesi, 2016)
      Yenilebilir film ve kaplamalar; gıdalarda kalite kayıplarını önlemek ve raf ömrünü uzatmak amacıyla gıdanın yüzeyinde ya da gıda bileşenleri arasında oluşmuş, ince tabakalı, gıdayla birlikte yenilebilen, sentetik olmayan ...