Show simple item record

dc.contributor.authorArgun Şamil, Mustafa
dc.date.accessioned2021-12-15T10:45:31Z
dc.date.available2021-12-15T10:45:31Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1304-7582
dc.identifier.issn2148-015X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpjeU16ZzRPQT09/baslica-misir-bilesenleri-uzerine-alkali-pisirmenin-nikstamalizasyon-etkileri
dc.identifier.urihttp://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/2918
dc.description.abstractAlkali pişirme, mısır danelerinin kalsiyum hidroksit ilavesiyle pişirilmesi, pişirme suyu (nejayote) içinde bir müddetdinlendirilmesi ve daha sonra da yıkanmasını içeren bir işlemdir. Çok eski bir proses olan bu işlem ilk defa mısırınanavatanı olan Orta A
dc.description.abstractAlkaline cooking is a process including cooking of corn grains with the addition of calcium hydroxide, a period of steeping in cooking water (nejayote), and then washing. This process, which is a very old process, was first developed in Mesoamerica, the
dc.language.isoTurkish
dc.sourceAkademik Gıda
dc.titleBaşlıca Mısır Bileşenleri Üzerine Alkali Pişirmenin (Nikstamalizasyon) Etkileri
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage231
dc.identifier.endpage240
dc.identifier.doi10.24323/akademik-gida.449869
dc.identifier.volume16


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record