dc.contributor.author | Aksu, Ibrahim | |
dc.contributor.author | Eken, Taner | |
dc.date.accessioned | 2021-12-15T10:44:16Z | |
dc.date.available | 2021-12-15T10:44:16Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.issn | 1309-0712 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpFeU5EYzNOdz09/konaklama-isletmelerinde-yiyecek-icecek-maliyet-kontrol-yontemlerinin-incelenmesi-ayrintili-maliyet-kontrol-yontemine-iliskin-bir-uygulama | |
dc.identifier.uri | http://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12643/2251 | |
dc.description.abstract | Amaç – Bu çalışmada, izlenebilen günlük toplam yiyecek maliyetleri ile birlikte kullanılan toplammalzeme maliyetlerinin hangi kalemlerden oluştuğunun tespit edilmesi hedeflenmiştir.Maliyetlerde meydana gelen değişimlerin karşılaştırılarak maliyet farkları | |
dc.description.abstract | Purpose – In the present study, the purpose was to determine from which items the total daily food
costs and traceable total daily food costs consist of. Determining the cost differences by comparing
the changes in costs will allow the determination of th | |
dc.language.iso | Turkish | |
dc.source | İşletme Araştırmaları Dergisi | |
dc.title | Konaklama Işletmelerinde Yiyecek-Içecek Maliyet Kontrol Yöntemlerinin Incelenmesi: Ayrıntılı Maliyet Kontrol Yöntemine Ilişkin Bir Uygulama | |
dc.identifier.issue | 3 | |
dc.identifier.startpage | 1358 | |
dc.identifier.endpage | 1374 | |
dc.identifier.volume | 11 | |