Bir Üretim İşletmesinde Departmanların Analitik Hiyerarşi Prosesi Yöntemi ile Ergonomik Analizi
dc.contributor.author | IŞIK, Melek | |
dc.contributor.author | DAĞSUYU, Cansu | |
dc.date.accessioned | 2024-03-07T07:08:13Z | |
dc.date.available | 2024-03-07T07:08:13Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.issn | 2147-3188 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/14386 | |
dc.description.abstract | Üretim işletmelerinde üretim, kalite kontrol, insan kaynakları başta olmak üzere araştırma geliştirme, üretim planlama, satın alma-lojistik, stok kontrol, muhasebe ve bilgi işlem gibi pek çok departman bulunmakta olup, bu departmanların her biri farklı ergonomik koşullara ihtiyaç duymaktadır. Bu farklılıktan dolayı departmanların ergonomik değerlendirilmesinde kullanılan faktörler bu çalışmada çevresel, fiziksel ve psikolojik olmak üzere üç ana başlıkta gruplandırılmıştır. Departman bazında ergonomik faktörlerin önem seviyeleri Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) ile belirlenmiştir. Çalışma sonucuna göre, ergonomik faktörlerin üretim işletmelerinin üretim departmanlarında en büyük, bilgi işlem departmanlarında ise en düşük önem seviyesine sahip olduğu söylenebilir. | tr_TR |
dc.language.iso | Turkish | tr_TR |
dc.publisher | Bitlis Eren Üniversitesi | tr_TR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr_TR |
dc.subject | Analitik hiyerarşi prosesi | tr_TR |
dc.subject | ergonomi | tr_TR |
dc.subject | üretim işletmesi | tr_TR |
dc.title | Bir Üretim İşletmesinde Departmanların Analitik Hiyerarşi Prosesi Yöntemi ile Ergonomik Analizi | tr_TR |
dc.type | Article | tr_TR |
dc.identifier.issue | 3 | tr_TR |
dc.identifier.startpage | 1231 | tr_TR |
dc.identifier.endpage | 1241 | tr_TR |
dc.relation.journal | Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi | tr_TR |
dc.identifier.volume | 9 | tr_TR |