Show simple item record

dc.contributor.authorSÖNMEZ, Evrim
dc.contributor.authorÖZCAN, Özgür
dc.contributor.authorKOÇ, Yeşim
dc.date.accessioned2024-02-19T12:16:16Z
dc.date.available2024-02-19T12:16:16Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2147-3188
dc.identifier.urihttp://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/14130
dc.description.abstractDenemelerde değirmen güvesi Ephestia kuehniella kullanıldı. Denemeler 28°C, 65±5 sıcaklık ve nem şartlarında ve devamlı karanlık koşullarda yapıldı. Besin olarak buğday unu, mısır unu, rüşeym katkılı un ve rüşeym kullanıldı. Belirtilen besinlerde yetiştirilen larva, pup ve ergin dişi ile erkeklerden 3’er tekrar olmak üzere 40 birey alındı. Toplamda her bir deneme için 120 birey kullanıldı. Toplam lipit ve toplam yağ asitlerinin özütlenmesinde Folch vd. [8]’nin geliştirdikleri yöntem uygulandı. Denemeler sonucunda en ağır larva mısır ununda, pup rüşeym katkılı unda, dişi buğday ununda, erkek ise rüşeymde yetiştirilenlerde bulundu. Total lipit larvada en fazla buğday ununda, pup, dişi ve erkekte mısır ununda yetiştirilenlerde tespit edildi. Total yağ asidi ise larva ve pupta en fazla mısır ununda, dişi ve erkekte ise rüşeym katkılı unda yetiştirilenlerde bulundu. Değerler arasındaki farklar genellikle istatistiksel olarak anlamlı değildi.tr_TR
dc.language.isoTurkishtr_TR
dc.publisherBitlis Eren Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectEphestia kuehniellatr_TR
dc.subjectmısır unutr_TR
dc.subjectrüşeymtr_TR
dc.subjecttotal yağ asiditr_TR
dc.subjecttotal lipittr_TR
dc.titleFarklı Besin Tiplerinin Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae)’nın Total Lipit ve Total Yağ Asidi Yüzdelerine Etkileritr_TR
dc.typeArticletr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage39tr_TR
dc.identifier.endpage45tr_TR
dc.relation.journalBitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisitr_TR
dc.identifier.volume8tr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record