Show simple item record

dc.contributor.authorOĞUZHAN YILDIZ, Pınar
dc.contributor.authorYANGILAR, Filiz
dc.date.accessioned2024-02-12T07:34:25Z
dc.date.available2024-02-12T07:34:25Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn2147-3188
dc.identifier.urihttp://dspace.beu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/14016
dc.description.abstractSon yıllarda gıdaların mikrobiyal güvenliğini sağlamak amacıyla radyasyon ve ozon uygulamaları gibi farklı yöntemler uygulanmaktadır. Genellikle düşük konsantrasyonlarda daha kısa temas süresi ile geniş spektrumda mikroorganizma inhibisyonunu sağlayan ozon uygulamaları gıda endüstrisinde başarı ile uygulanabilmektedir. Yüksek reaktivitesi, kendiliğinden parçalanarak ortamda zararlı bileşik bırakmaması ozonun gıdalarda kullanımını güvenilir hale getirmektedir. Ozon son on yıldır pek çok ülkede gıda sanayinde kullanılmakta, özellikle son zamanlarda GRAS (genel olarak güvenilir) kabul edilmesi nedeniyle daha fazla kullanım alanı bulmaktadır. Ozon genellikle içme sularının dezenfeksiyonunda, kırmızı, beyaz et ve deniz ürünlerinin yıkanmasında, depo atmosferinin kontrol edilmesinde, gıda ekipmanlarının dezenfekte edilmesinde kullanılmaktadır. Bu derlemede, ozonun üretimi, kullanım alanları, avantaj ile dezavantajları ve gıda endüstrisindeki uygulama alanlarından bahsedilmiştir.tr_TR
dc.language.isoTurkishtr_TR
dc.publisherBitlis Eren Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectOzontr_TR
dc.subjectDezenfektantr_TR
dc.subjectRaf ömrütr_TR
dc.subjectGüvenilir gıdatr_TR
dc.titleOzon ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Alanlarıtr_TR
dc.typeArticletr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage94tr_TR
dc.identifier.endpage101tr_TR
dc.relation.journalBitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisitr_TR
dc.identifier.volume3tr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record